Com sempre, us recordem la nostra col·laboració amb el Kursaal i que si veniu en cotxe, gaudireu d’un descompte del 50% al nostre servei de pàrking.

JORGE BLASS

‘Palabra de mago’

 

dissabte, 12 de maig – 21:00 h

 

Els mags som persones honestes o uns tramposos?. “Palabra de Mago” és l’última producció teatral del mag Jorge Blass, conegut pel públic del Kursaal, en què fa una reflexió sobre l’apassionant món dels mags.

En aquesta proposta escènica, Jorge Blass explora l’essència de la màgia, i actualitza al segle XXI l’art de la prestidigitació. Ara ja no es fan aparèixer o desaparèixer conills o es fan servir varetes màgiques, sinó tauletes digitals o telèfons mòbils. Ho veurem a ‘Palabra de mago’, en què, amb una posada en escena actual, utilitza projeccions audiovisuals i un trio de ballarins completament reinventats respecte de les clàssiques ajudants de màgia.

El nou Jorge Blass ens deixarà sense paraules, viurem una experiència memorable i al·lucinarem amb la seva extraordinària forma de fer màgia.

LLADRES DE TEMPS

 

de Cosima Dannoritzer – FESTIVAL DOCS BARCELONA

 

 

dimecres, 16 de maig – 20:00 h

Hi ha un nou recurs que tothom vol… Oblida’t de l’aigua, el petroli i els minerals rars: és el nostre temps. Una investigació que ens demostra com el temps s’ha convertit en moneda de canvi i com podem reclamar el control d’aquest recurs, preciós però finit.

Qui no s’ha trobat en la situació d’haver d’imprimir les nostres pròpies targetes d’embarcament, fer el check-in del nostre propi equipatge o s’ha passat hores muntant un moble, estalviant a les empreses una fortuna en despeses laborals? Us heu preguntat mai qui hauria de pagar per tot el que fem de manera gratuïta amb el nostre temps? Viatgem pel món per descobrir com el nostre temps s’ha convertir en una mercaderia lucrativa i com aquest consumeix la nostra vida laboral i personal.

PRE-ESTRENA !!!

REFRACCIONS

de Concha Milla

 

dijous, 17 de maig – 21:00 h

 

‘Refraccions’ és el primer text de l’actriu Concha Milla, que en aquesta ocasió signa el text i la direcció d’una peça que té molt d’ella mateixa, una obra honesta i sincera, que parla de desitjos personals, de la incomunicació, dels somnis que encara esperen en algun calaix…

‘Refraccions’ és la història d’una parella en crisi, tractada amb molta comicitat, clarament referencial (hi trobem picades d’ullet a Cortázar o Woody Allen), amb una posada en escena fresca, un ritme trepidant i dos actors clàssics de la Flyhard, Sergio Matamala i la manresana Alícia Puertas, que han esdevingut còmplices absoluts i dedicats de Milla i que estan en estat de gràcia.

 

CANTÀNIA

 

‘Partícules’ – Projecte adreçat a alumnes de cicle mitjà i superior de Primària

 

dilluns, 21 de maig – 20:00 h
dimarts, 22 de maig – 20:00 h
dimecres, 23 de maig – 20:00 h
dijous, 24 de maig – 17:30 h
dijous, 24 de maig – 21:00 h
divendres, 25 de maig – 17:30 h
divendres, 25 de maig – 21:00 h

 

Els científics afirmen que fa aproximadament tretze mil milions d’anys, una gran explosió va originar el nostre Univers. En els primers instants de la seva existència, es varen crear les quatre dimensions que ara anomenem “espaitemps”: tres d’espai i una de temps. Quatre forces també es van separar ja en el primer segon de vida: la força electromagnètica, les dues forces nuclears -forta i dèbil- i la força gravitacional. També des d’aquests primers instants, apareixen les partícules: protons, electrons, neutrons. En aquests inicis, tot té la forma d’una mena de sopa caòtica i incandescent. Després, l’Univers progressa i la temperatura, extremadament calenta, es va refredant de mica en mica. Aquest refredament provoca que les partícules comencin a agrupar-se entre elles. I és així com començaran a aparèixer els àtoms: combinacions de nuclis de neutrons i protons amb electrons donant-hi voltes. I l’Univers es refredarà encara més i els àtoms es combinaran entre ells conformant molècules.

I les molècules s’ajuntaran entre elles, etcètera. Es crea, d’aquesta manera, el que anomenem “matèria”. L’Univers continuarà avançant en la dimensió temporal i es refredarà cada cop més, i apareixeran tota mena de combinacions de partícules que conformaran galàxies, nebuloses, estrelles, planetes… En un d’ells, anomenat Terra, milers de milions d’anys més tard, aquestes combinacions de partícules i d’elements produiran aigua i altres components que faran sorgir la vida. I la vida crearà éssers amb capacitat d’observar i de recrear tota aquesta història: la música de l’Univers.

Aquestes són les nostres recomanacions per aquest mes de maig. Us convidem a compartir amb els vostres amics i familiars. Gràcies.

Share This